Valokuvaaja Kata Rotsten
Kuvan on ottanut Noora Kuuskoski

Hei,

Valokuvaaja Kankaanpään Valokuvaamossa olen minä, Kata. Oli kovin vaikeaa kirjoittaa itsestäni, kun en tykkää tehdä itsestäni numeroa. Mutta pikkuhiljaa sain kirjoiteltua tämän esittelyn itsestäni.

Millainen minä olen?

Olen pohjimmiltani aika hiljainen ja rauhallinen, hieman introvertti. Hymyilen aika paljon ja kohtaan ihmiset positiivisesti mutta kuitenkin aidosti. Muiden ihmisten, varsinkin asiakkaiden, tyytyväisyys ja hyvä asiakaspalvelu ovat minulle tärkeitä.

Kuka minä olen?

Olen kotoisin Sastamalan Vammalasta, Kankaanpäähän muutimme vasta kuvaamon perässä. Perheeseeni kuuluu avopuoliso sekä kaksi rhodesiankoiraa. Kesäisin rakastan rauhallisia kävelyitä metsässä ja maaseudun pikkuteillä. Isolta osin sen vuoksi muutimme pois taajamasta maaseudun rauhaan Veneskosken koululle. Kevät on lempivuodenaikani. Se on täynnä odotusta ja on ihana seurata kesän lähestymistä. Talvisin voisin hautautua talviunille peiton alle. On mukava omistaa koirat, jotka ajattelevat kylmästä ja märästä samoin.

Mitä minä tein ennen valokuvaamoa?

Lukion jälkeen syksyllä 2007 lähdin opiskelemaan valokuvausta Voionmaan Opistoon. Opiskelu johti Valokuvaajan ammattitutkintoon. Valokuvaamon toimintaan tutustuin opiskelujen lomassa työharjoittelussa Valokuvaamo STUDIO-86:ssa.

Valmistumiseni jälkeen sanoin työkkärin tädille, että yötyöhön minusta ei sitten ole. Niin vain kuitenkin ensimmäinen vakituinen työni oli sanomalehtien aamujakelu, jota tein muutaman vuoden. Samalla aloittelin valokuvaajan uraani kuvaamalla sivutoimisesti. Kankaanpään Valokuvaamon liiketoiminnan ostin sitten syksyllä 2013. Valokuvaamon ohella opiskelin Yrittäjän ammattitutkinnon.

Mitä minä kuvaan mieluiten?

Ehkäpä eniten rakastan kuvata lapsia. Pientä lasta ei tarvitse eikä voi asetella liikaa. Pienet lapset ovat luonnostaan kuvauksellisia ja inspiroivia. Aika usein saa kuitenkin pistää itsensä kunnolla likoon ja hassutella, jotta lapsen saa nauramaan.

Häät ja muut juhlat ovat myös suosikkejani. On ihana nähdä ja ikuistaa rakastuneita ja onnellisia ihmisiä. Juhlien kuvaajana tarkkailen usein sivusta ja metsästän nauruja, hymyjä ja iloisia keskusteluita luonnollisten kuvien aikaansaamiseksi.

Voisi sanoa, että pidän myös hautajaisten kuvaamisesta. Aihe ei ole kevyt, mutta se on kuitenkin herkkä ja tunteellinen tilaisuus, jonka haluan ikuistaa omaisille sen vaatimalla arvokkuudella.

Valokuvaus on tarkkailua, jotta osuu siihen juuri oikeaan hetkeen.

Rakkaudesta elämän kaikkiin hetkiin: Valokuvaaja Kata Rotstén

valokuvaaja Kata Rotsten
Kuvan on ottanut Noora Kuuskoski